MŰVÉSZET és 1956

A Fészek Kulturális Központ megemlékező programja az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából.
Művészet és a forradalom. Az 1956-os események irodalmi, képzőművészi, előadóművészeti, zenei megközelítésből. Színpadi előadás, kiállítás és megemlékező tér. Egy kicsit több, mint puszta megemlékezés, komplexebb, átfogóbb képet ad arról, ki, hogyan élte, alkotta meg '56-ot.
'56 Másképp

Történelmi performansz két részben.
Film? Színház? Zene? Képi világ kortárs és klasszikus költők verseivel, prózai alkotásaival ötvözve, élő zenével. Október 23-án 18 órakor a Fészek Kulturális Központ színpadán.

Megemlékező tér

Film, színház, mozi, irodalom. Írók, színészek, művészek. Hogyan hatottak a forradalomra és hogyan hatott alkotásaikra a forradalom. Történelmi megemlékező tér művészekről, művészetekről és a forradalomról. Október 1-től a Fészek Kulturális Központ "Back stage" helyiségében.

Művészet és 1956 kiállítás

Hogyan látják ma a művészek a forradalom eseményeit. Milyen módon láttatják a szabadságot, kűzdelmet. Az 1956-os forradalom tematikájára épülő képzőművészeti kiállítás 2016. október 1-től látható a Fészek Kulturális Központ aulájában.

Programok

Az 1956-os forradalmi megemlékezés programjait színpadi előadás (történelmi performansz), történelmi megemlékezőtér kialakítása és kortárs képzőművészeti kiállítás alkotják.
Vegyél részt programjainkon és fedezd fel, ismerd meg a művészet és a forradalom összefüggéseit, hatásait. A programok keretében október elejétől várunk a Fészek Kulturális Központban.

'56 MÁSKÉPP

Történelmi performansz két részben.
2016. otkbóer 23. 18 óra

TÖRTÉNELMI MEGEMLÉKEZŐ TÉR

Művészet és 1956

Kortárs kiállítás

Művészet és 1956

GALÉRIA

MŰVÉSZET ÉS 1956


A programot az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

FÉSZEK KULTURÁLIS KÖZPONT

Koncertek, színházi előadások, irodalmi estek. Zenkarok számára próbaterem lehetőség. Terasz éttermünkben ízletes ételek, italok. Programjainkról részletesen facebook oldalunkon találtok információkat.